facebook

Borterápia

A borra az ókori egyiptomi-görög-római, az alkohol+növényi hatásokra 1000 év óta a hagyományos kínai gyógyítás is támaszkodott az egészség megtartásában, az élet hosszabbításában. Az utóbbi kombinált hatásokkal a kínai orvosok az életet fentartó mitikus keringő anyagot kialakító két típusú energia, a Yin és a Yan zavartalan érvényesülését próbálták biztosítani.


A 9. században a salernói orvosi iskola által szinte tökélyre fejlesztett, borra is támaszkodó fizikai-szellemi1 harmónia igényével, a test- és lélek zavarainak szoros összefüggésével, egyidejű terápiájuk szükségével modern gyógyászatunk is egyre jobban számol.
E tradícionális gyógyító eszközök pozitív tartalmának felismerése fokozatosan érvényesül a veszélyesen hódító sarlatánsággal való versenyfutásban.

Ebben az eszközrendszerben kiemelkedő helyet foglal el a jó minőségű és helyesen alkalmazott bor. E nedű nemcsak a hatalmas testi hálózattá ágazódó0 ér-fánk ellazulási képességét védi meg az életkor előrehaladása során. Mértékletes használatával biztosítja a szellemi ellazulást is. Biztosítja a mértéktelen stressz és szorongás elleni időleges, de sokszor megismételhető védelmet, ami napjaink kivédhetetlen hajszájában a korai tönkremenés a korai kiégés egyik hasznos gátja lehet. Napjainkban a bornak ezen rövid-hosszútávú védő hatásaiban az alkohol mellett egyre jobban felismerjük a szőlő, a szőlőmag polifenol, tudományosan is megnevezett „resveratrol” tartalmának és további kémiai hatóelemeinek jelentőségét. E hatóanyagokra már a bőr szépségét az öregedéstől óvó kozmetikai ipar is egyre jobban támaszkodik raffinált és hatékony készítményeinek kialakításában.

Hazánkban először – a középkori (Salerno-i) tapasztalatokra támaszkodva – a SALVIN szőlő- és borterápia keretében valósul meg ezen újfajta életmód propagálása.

A valós életkor meghatározása, az egészség karrier feltárása után, figyelemmel a személyiség-jegyekre, alkalmazzák a szőlőhéj (törköly) pakolást, a szőlőmag-olajos masszázst és a borfürdőt. Mindemellett az egyénnek legmegfelelőbb bor fogyasztását ajánlják napi 2,5-3 dl mennyiségben. A teljes felfrissülést a meditáció és a zenehallgatás, színházi élmény is elősegíti.

Ha mindezen hatásokat több napon át természetes módon felvonultató Salvin szőlő és borterápiás akció stílszerű környezetben, az antoxidans bor- és szőlőtartalmú fürdőterápiát is felhasználva és ígérete szerint még nívósabb szellemi élményeket is nyújtó színi produktumokkal kombinálja relaxációs programjában és Szőlő
mindezt feltárásra kerülő egyedi biológiai-személyiségi státuszunkat is megvilágítva tolmácsolja felénk, a jelenkori olasz- francia és tengeren túli példák alapján minden bizonnyal sikerre ítéltetik. kés a fém h számára nem annyira az alkohol élvezete, mint inkább a jövőbeni kutatás számára megnyíló lehetőség a fontos. "Az eredmények izgalmasak, mivel azt jelenthetik, hogy a borban található anyagok megakadályozhatják az Alzheimer-kór kialakulását.

top