facebook

SALVIN Borkóstolás

A SALVIN Szőlő- és Borterápia Szolgáltató Kft. létrehozói évtizedek óta az egészségügyben tevékenykednek. Eddigi munkájuk során is a betegségmegelőzést tartották elsődleges feladatuknak. Ennek egyik eszközét, a helyes életmód megtanítását, szeretnék előtérbe helyezni. 2006 nyarán a SALVIN® Kft. alapítása és a SALVIN ® Szőlő- és Borterápiás Licensz megalkotása  is ezt a célt szolgálta.

Másik fontos célkitűzésük a kultúrált borfogyasztás elterjesztése. Ennek érdekében hozott létre a SALVIN Kft. borkóstoló programokat, ahol egy-egy borvidékünkről kapnak keresztmetszetet a résztvevők, kellemes zenével kísérve.

 


 

Dél-Balatoni borvidék

Ezen a tájon már több, mint ezer éve termesztenek szőlőt. A terület adottságai igen jók, a klimatikus viszonyokat a Balaton víztükre kedvezően befolyásolja, a talaj változatos, jó szerkezetű, a táj szelíd lankáinak kitettsége is tökéletesen megfelel a szőlőtermesztés kritériumainak. Az itt termett borokat a finom szőlőzamatok és illatok, valamint a kiegyensúlyozott savszerkezet jellemzi.

A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Jelenleg 47 hektáron termesztenek szőlőt a Balaton déli oldalán, a boglári borvidéken.

A Katona borház a kóstolás során az alábbi borait mutatja be:

 • Irsai Olivér, Semillon – fehérborok
 • Merlot - rosébor
 • Cabernet Sauvignon, Merlot – vörösborok
 • Tramini – desszertbor

A kóstoláshoz pincepörköltöt tálalnak, amely pincemesterük saját receptje szerint készül.

A kóstoló ára 7500 Ft + ÁFA / fő. (min. 20 személy)

 

 


 

 Egri Borvidék

Az Egri borvidék Észak-Magyarországon Heves megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (Szomolya), a Bükk-hegység nyugati-délnyugati részének előhegyein, dombjain, a Heves-Borsodi medencék és dombságok agroökológiai körzetében alakult ki. A borvidék déli határa az Északi- Középhegység és az Alföld találkozási vonalán húzódik.

A borvidék egyik legtehetségesebb fiatal borásza: Bolyki János

Bolyki János - saját bevallása szerint - csak lassan vált a bor megszállottjává. 1998-ban fogott szőlőtelepítésbe, közben szőlész-borász diplomát is szerzett.

A borkóstolás során – amely az Eger városa alatt húzódó, több száz éves érseki pincében történik – megismertetnek a Bolyki Pincészet következő boraival:

 • Királyleányka – fehérbor
 • Bikavér - vörösbor
 • Kékfrankos (hordó szelektált) - vörösbor
 • Ördöngős (merlot, cabernet, kékfrankos) – vörösbor
 • Metha Thema (késői szüretelésű hárslevelű) - fehérbor

A borok kísérőjeként gulyáslevest és rétest szolgálnak fel.

 

 


 

Badacsonyi Borvidék

A Balaton északi partján elterülő borvidék Balatonszepezden kezdődik és egészen Szigligetig tart. A borvidék szőlői a Badacsony, a Csobánc, a Szent György-hegy, a Tóti-hegy és a Szigliget lejtőin helyezkednek el.

A környék egyik legrégebbi – több évtizedes hagyománnyal rendelkező - birtoka az Istvándy Pincészet a Tóti-hegy Hegymög dűlőjének szívében található.

A pincészet boraiból az alábbiakat ajánlják kóstolásra:

 • Badacsonyi Olaszrizling - fehérbor
 • Badacsonyi Kéknyelű - fehérbor
 • Badacsonyi Szürkebarát - fehérbor
 • Badacsonyi Muskotály
 • Badacsonyi Szemeltrizling

Egy kisdeszka disznóság szolgál korcsolyaként a borok mellé. Ez nem más, mint a pincészet saját mangalicáiból készített füstölt termékek ízelítője (kolbász, disznósajt, tarja, kenőmájas, szalonna).

A borkóstolások során a Night Café zenekar szolgáltat kellemes zenét.

Az együttes 2004-ben alakult, a Budafok Big Band szólamvezetőiből, a szórakoztató jazz népszerűsítésére. A zenekar felállása a klasszikus big bandek small verziója. Repertoárján klasszikus jazz sztenderdek a swingtől, a latinon át a funky-ig megtalálhatóak. A formáció rendszeres résztvevője magyarországi és külföldi fesztiváloknak, céges rendezvényeknek.

top