facebook

SALVIN Törkölypakolás

A SALVIN törkölypakolás három hagyományos kultúra és gyógyeljárás ötvözete a modern technika eszközeivel.

  • Iszlám kultúra - a hamam.
  • Római kultúra - iszappakolás.
  • Szauna kultúra – frissítő, antioxidans felöntések szaunaterapeuta-mester segítségével.

 

A SALVIN törkölypakoló helyiség élményfürdő, wellness központ különszobája lehet, szauna és gőzkabin közelében.
A 12 - 16nm körüli helyiség ízlésesen csempézett a mennyezetig, padlófűtés, falfűtés és párásító biztosít 26-28C fokos hőmérsékletet, 80% relatív páratartalom mellett. Színes ablakokon át beáramló természetes fény, vagy kellemes rejtett világítás ad meleg hangulatot.
Középen padlóösszefolyó (praktikusan kerámiarács), az egyik fal mellett kőpad, rajta 10 literes korsó, amelybe hideg víz csorog. Mellette egy kőtál, amelyben boros-kecsketej szappanos vízben áztatott habosító ruhák és masszírozó kesztyűk vannak. Egy kőasztalon hőfokszabályozós, vízfürdős előkészítő edény a 36-38C fokos pakolóanyag (törkölymassza) számára.
A másik fal mellett áll egy csúszásgátló csempéből rakott emelvény, amelyre egyik oldalán lépcső vezet fel és belül 20 cm mély "tepsi" van kialakítva (ugyanúgy csempéből), hogy felfogja a lemosott pakolóanyagot. Az enyhén lejtő pakolóágy végében rácsos összefolyó van, amely a folyós törkölyiszapot és a habot egy ülepítőbe vezeti. Az ágy 36-38C fokra van felfűtve, hőfokszabályozóval és hőkioldóval védve a túlmelegedés ellen.
masz1 törkölyA kezelés a borfürdőt követi. A páciens ráfekszik az előmelegített pakolóágyra. A kezelő az egész testet egy speciális szappanos oldattal dörzskesztyű segítségével átdörzsöli, majd az ágy mellett lévő kézi zuhanyozóval leöblíti. Ezt követi a testpakolás törkölyiszappal. A bepakolt testet letakarja egy hővisszaverő fóliával a "dunszt-hatás" miatt. Mintegy 20 perc múlva lemossa az iszapot, majd a kőtálban a habkeltővel szappanhabot képez és felhordja a testre. Vékony frottírkesztyűben - a hammam masszázs szabályai szerint - végigmasszírozza a testet a habbal hátul és elől, majd lemossa a kézizuhannyal.

Ezt követően a páciens lekászálódik a kőágyról, leül a kőpadra. A kezelő veszi a közben megtelt korsót, és a jéghideg vizet ráönti lassan a páciens fejére úgy, hogy egyenletesen folyjon le a testén elől-hátul.

Húszpercnyi pihenés után a szőlőmag-olajos lazító masszázs következik.

top